Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Üyelerine ve Meclis Üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Gerçekleşen ziyaret programına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra, TOBB Başkan Yardımcısı S. Zeki Murzioğlu, Nevşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, Trabzon TSO Meclis Başkanı Şadan Eren,  Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, Giresun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Ordu TB Yönetim Kurulu Başkanı Ziver Kahraman, Ordu TSO Meclis Başkanı Necat Avcı, Ünye TSO Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Akar,  Fatsa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa TB Başkanı Ali Feyzi, Ordu TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

Gerçekleşen ziyarette konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu;”Buraya hem başkanımıza hem de yönetim ve meclis üyelerimize hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere geldik. 4 aylık kısa süre içerisinde birlikte güzel işlere imza attık. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası aynı kararlılıkla birlikte çalışmaya devam ettik. Depremden etkilenen illerin birçoğuna OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel ile gittik ve yerinde inceledik.” Dedi.

Deprem bölgesinin önemli bir tarım ve önemli bir sanayi bölgesi olduğunu vurgulayan Başkan Hisarcıklıoğlu; “Buradaki iş gücünü de kaybetmemiz lazım. Çünkü birçok yere kardeşlerimiz misafirperverlik yapıyorlar ama esas olarak oradaki şehirlerin ekonomisinin canlılığını devam ettirmemiz lazım. Onun için de normal hayatlarına dönebilmeleri için çadır, konteyner, bunlara ihtiyaç var. Geçici süre ama esas olarak onların başlarını sokacağı bir eve ihtiyaç var. Hep beraber el birliğiyle buna destek olmalıyız. Bizlerin vazifesi bu. Aynı zamanda söz konusu bölgeye yönelik  “Tedarikçim deprem bölgesinden” kampanyasını başlattık.  Para vermekten daha önemli bu iş. Sanayicisin, aynı üretici İstanbul’da da var, deprem bölgesinde de var. Buradan al, orada çark dönsün. Dönmesi lazım.” Diye belirtti.

Ordu’ya son geldiğinde “Allah nasip ederse Mart’ta Türkiye’nin otomobili çıkacak dediğini hatırlatan Başkan Hisarcıklıoğlu; “Allah nasip etti. Özel sektörden de aldığımız güçle ilk defa yüzde 100 bize ait olan, Türkiye’ye ait olan bir Türkiye markasıyla TOGG’u inşallah piyasaya sürmüş olacağız. İlk iki gündeki satışlar, bizim bu yılın sonuna kadar önereceğimiz satışların üstünde. Şu andaki talep Türkiye’nin geçen yıl satılan elektrikli otomobilin tam 4 katı üstünde. Millet kendi arabasına sahip çıkıyor.”dedi.

Son olarak Başkan Hisarcıklıoğlu; “Burada sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda ülke ekonomisi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Misafirperverliğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel; “Seçimden sonra kısa bir dönemimiz oldu. Ancak ülkemizde yaşanan deprem bizleri derinden etkiledi. Bizlerde oda olarak bir konteyner kampanyası başlattık. Önce Ordu’nun plakası 52 konteyner ile başladık, sonra 104’e çıkardık şimdi ise 152 konteynere gidiyoruz. Desteklerini aldığımız bağışçılarımıza da sizlerin huzurunda teşekkür ediyoruz. Ordu küçük bir şehir, aslında en küçük büyükşehiriz heralde. Ama Ordu olarak bozulmadan, etrafı kirletmeden sanayileşmek ve ticaretten pay almak istiyoruz. Konum olarak çok güzel bir yerdeyiz, ancak stratejik olarak sıkıntılı bir yerdeyiz. Sağımızda ve solumuzda oldukça güçlü iki büyük kent var. Onların arasında şehrimizi bozmadan büyümeye çalışıyoruz. Bu konuda da desteklerinizi bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Gerçekleşen ziyarette Ordu TSO Meclis Başkanı Necat Avcı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Hisarcıklıoğlu, oda üyelerinin sorularını yanıtlayarak istişarede bulundu.

Kategori:

Yorum mesajı devre dışı bırakıldı

Telif hakkı © 2022 OTSO | Ordu Ticaret ve Sanayi Odası