’’ORDU İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜNDE İŞBİRLİĞİNİN VE İHRACAT KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ’’ PROJESİNİN İHTİYAÇ ANALİZİ FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2010/8 Sayılı Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ çerçevesinde inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe tedarikçi ve imalatçı olarak faaliyetlerini sürdüren firmalara yönelik Ordu Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliği Kuruluşu Koordinatörlüğünde yürütülen ve Ticaret Bakanlığı tarafından %75 oranında desteklenen ’’Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’’ UR-GE Projesinin ilk aşaması olan İhtiyaç Analizi Faaliyetinin Kapanış Toplantısı gerçekleştirildi.

Projenin bu faaliyetinde danışmanlık hizmeti veren Strateko Ekonomik Araştırma Ve Danışmanlık firması temsilcisi Binhan Oğuz, İstanbul Gedik Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil ile Lominer Foreign Trade & Consultancy temsilcisi Fatih Saraç hazırlanan rapor hakkında proje faydalanıcısı katılımcılara sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundular. Yapılan sunumda projenin çıkarılan yol haritası sonucunda; proje faydalanıcısı firmaların alacakları eğitim ve danışmanlık faaliyetleri ve gerçekleştirilmesi muhtemel yurtdışı pazarlama faaliyetlerinin hangi hedef ve potansiyel ülkelere yapılacağı belirtildi.
     Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, söz konusu projenin inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız için önemli bir fırsat olduğunu ve bugüne kadar hiç ihracat yapmamış olan firmaların ihracat yapmalarının sağlanması, ihracatçı firmalarımızın da daha çok ihracat gerçekleştirmesi ve firmalarımızın yeni ürün geliştirmeleri gibi hususlar ile sektöre ve ülkeye hizmet edecek bir proje çalışması olduğu ifade etti.

04.10.18

Kasım 2018