BAŞKAN ŞAHİN’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Şahin mesajında; “Türk toplumlarında eğitim kadar eğiten de, bilgi kadar bilge kişi de önemli olmuş ve saygı duyulmuştur. İlim Çin’de bile olsa gidip alınız anlayışının hakim olduğu bir medeniyetin çocukları olarak öğretmenin, ilmin bizim dünyamızda ayrı bir yeri, önemi bulunmaktadır. İstikbalimiz olan çocuklarımızın yetişmesinde büyük emeği olan öğretmenlerimizin özverisi, kendisini ülkesine adamışlığı geleceğimizi belirleyecektir. Eğitim karşılığını hemen gördüğümüz bir hizmet değil. Neticeyi hemen alamıyorsunuz. İlmek ilmek örmek gerekiyor. Dolayısıyla bu uzun soluklu serüven gayret istiyor, sabır istiyor. En önemlisi aşkla, muhabbetle yoğrularak zaman içerisinde neticesini veriyor. Onun için bu noktada öğretmenlerimize büyük işler düşüyor. Terör gencecik yaşta, çiçeği burnunda öğretmenlerimizi maalesef öğrencilerimizden ayırdı ve bizlerin yüreğini dağladı. Böyle acıların tekrarlanmaması dileğiyle, hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum. Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizi eğitime ve öğrencilerine yaptıkları katkılardan ötürü en içten duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerine de yer verdi.

Aralık 2017

Cloudy