URGE PROJESİNDE YURT DIŞI AYAĞI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odamız proje çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, geçtiğimiz ay tamamlanan “İş’de Kadınlar Projesi”nden sonra şimdi de Ekonomi Bakanlığına URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı) kapsamında hazırlanan “Fındık ve Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması” projesine hız verdi.

Odamız proje ekibi tarafından hazırlanan URGE Projesi Eğitim aşaması tamamlanmış, şimdi de “YURTDIŞI PAZARLAMA ve YURTDIŞI ALIM HEYETLERİNİN İLİMİZ AĞIRLANMASI” kapsamında proje ortağı olanFındık ve Fındık Mamülleri” sektöründe faaliyet gösteren firmalarla beraber yurt dışı organizasyonuna geçilmiştir.

Gezi hakkında konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin; “Odamız Proje Ekibi tarafından 2015 yılında “Fındık ve Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç birliğinin Sağlanması” isimli bir Proje Hazırlayarak Ekonomi Bakanlığına URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı) kapsamında sunum gerçekleştirmiş ve projemiz onaylanarak odamız tarafından uygulama faaliyetleri başlatılmıştır” dedi.

Başkan Şahin; “Söz konusu proje ile Fındık ve Fındık Mamülleri Sektöründe faaliyet gösteren katılımcı firmalarımız arasında bu güne kadar hiç ihracat yapmamış olan firmaların ihracat yapmalarının sağlanması, İhracatçı Firmalarımızın daha çok ihracat gerçekleştirerek ekonomiye daha çok katkıda bulunmalarının sağlanması ile Fındığın hammadde veya yarı mamül olarak kullanımı ve ihracatının yanı sıra Katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretiminin gerçekleştirilmesi projenin ana amacını oluşturmaktadır.Projemizin kullanılabilir toplam bütçesi 8.700.000,00 TL’ olduğunu belirtti.

Meslek kuruluşu olarak yürüttüğümüz projeden şu aşamada fındık ve mamulleri sektöründe faaliyet gösteren 14 adet firma yararlanmakta olduğunu belirten Başkan Şahin; “Devam eden proje faaliyetlerinde YURTDIŞI PAZARLAMA ve YURTDIŞI ALIM HEYETLERİNİN İLİMİZ AĞIRLANMASI faaliyetlerine geçilmiş olup fındık ve fındık mamülleri sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızla proje kapsamında ilk yurt dışı ayağı olan Almanya’ya yeni pazar arayışı ve mamüllerin en güzel şekilde tanıtılması için iş gezisi düzenlenecektir. Gerçekleşecek olan gezi toplamda 4 gece 5 gün olup, 5 Ekim Perşembe günü itibari ile başlayacaktır. Firmalarımız gerçekleşecek olan iş gezisinde kendi ürettikleri mamülleri tanıtıp, birebir iş görüşme olanağı sağlanacağını belirterek konuşmasını tamamladı.

Ekim 2017

Cloudy