ORDU ÇİKOLATANIN BAŞKENTİ OLACAK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin ve kursiyerlerden oluşan heyet Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaymakcı'yı ziyaret etti

Proje kapsamında Brüksel'e gelerek butik çikolata üretimine yönelik iyi uygulama örneklerini işbaşı izleme ve gözlem faaliyetlerine katılan heyet, Büyükelçi Kaymakçı'yı ziyaret ederek projeyle ilgili bilgi verdi.

Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Avrupa Birliği Projesi kapsamında Brüksel'e geldiklerini söyledi.

Proje ortaklarının da oluşturduğu 19 kişilik heyetle Brüksel'e geldikleri bilgisini veren Şahin, 60 ev hanımı kadının proje kapsamında eğitim aldığını aktardı.

Ordu'da Türkiye fındık üretiminin üçte birinin üretildiği bilgisini veren Şahin, "Bu tip projelerin fındıkta iç tüketime çok ciddi katkı sunacağını bekliyoruz." dedi.

Projede eğitim alan kursiyerlerin gelecek dönemlerde butik çikolata üzerine dükkan açabileceklerini dile getiren Şahin, "Kursiyerlerimizin bu noktada eksiklerini gidermesi amacıyla çikolatanın başkenti Brüksel'e geldik. İnanıyorum ki burada edindiğimiz bilgi ve tecrübeler ışığında Ordu'yu fındığın yanında çikolatanın da başkenti yapacağız. Bu konuda iddialıyız." diye konuştu.

Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise, 78 milyon Türkiye'nin Brüksel'de sesi olmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Yürütülen bu projeyi bizde çok önemsiyoruz. Bölgesel ya da yerel çalışmalarla ilgili olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Biz sizin hizmetinizdeyiz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından OTSO Başkanı Şahin, Kaymakçı'ya Ordu'nun yöresel mimarisini yansıtan ahşaptan maket ev ve fındık hediye etti.

Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Öte yandan ziyaretin ardından Brüksel'deki çeşitli çikolata atölyelerine de ziyaret gerçekleştiren heyet, çikolatanın yapımı hakkında bilgi aldı.

Ekim 2017

Cloudy