GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Türkiye ekonomisine yönelik olarak başlatılan dolar merkezli saldırıya karşı, oda olarak ABD menşeli malzeme kullanmayacaklarını açıkladı.

TOBB VE TÜSİAD’DAN ORTAK AÇIKLAMA

TOBB ve TÜSİAD’ın gerçekleştirdiği istişareler sonrası ekonomik duruma ilişkin şu görüşler ön plana çıkmıştır:
“Hükümetin açıkladığı ekonomik programın hedefleri ve alınmakta olan önlemlerin başarısı için iş dünyası azimle destek olmaya kararlıdır.

OTSO’DAN ABD’YE TEPKİ, HAZİNE'YE DESTEK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetimi Kurulu, biz temelleri sağlam güçlü bir ülkeyiz diyerek, ABD yönetimine tepki gösterirken, yeni ekonomi modeline destek verdi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu devletin yanında olduklarını, Türkiye devletinin güçlü bir ülke olduğunu ifade ederken, OTSO Yönetim Kurulu adına konuşan Ordu TSO Başkanı Servet Şahin; “İş dünyası olarak üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata devam etmemiz büyük önem arz etmektedir. Yeni ekonomi modelinde sürdürülebilir büyüme, finansal istikrar ve yapısal dönüşüme odaklanılmış olmasını daha güçlü bir Türkiye hedefimiz açısından olumlu buluyor ve iş dünyası olarak destekliyoruz” dedi.

Başkan Şahin; “Orta ve uzun dönemde dönüşümün ana hatlarının ortaya konması ekonomimiz üzerindeki belirsizlikleri ve riskleri azaltacaktır.  Zaman, ülkemiz ve milletimiz için daha çok çalışma zamanı. İş dünyası olarak üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata devam etmemiz gerektiğini söyledi.

Gerekirse malımızdan fedakarlık etmeliyiz diyen Başkan Şahin; “Biz bir çadır devleti değiliz, güçlü bir ülkeyiz. Diğer devletlerin bizlere karşı yaptırım uygulamalarına karşın bizlerin tamam diyecek halimiz yok. Bizlerin bu zamanda birlik, beraberlik içinde hareket etmesi gerekmektedir. Nasıl, Çanakkale’de, Sakarya’da, 15 Temmuz’da canlarını verenler olduğu gibi, bizlerde bu noktada malımızdan fedakarlık yapacağız. Biz, tarih boyu dik durduk dik durmak zorundayız. Bu ülke hepimizin, bu yüzden bu oyuna karşı birlik, beraberlik olma zamanı” olduğunu söyledi.

Son olarak Başkan Şahin; “Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da dediği gibi, Biz temelleri sağlam güçlü bir ülkeyiz. Hep birlikte, el ele verirsek  ülkemiz büyük atılımlar gerçekleştirecek, dünyanın en büyük ekonomileri arasında girme hedefimize doğru ilerlemeye devam edecek”. dedi.

GEÇMİŞ OLSUN ORDU

İlimizde ve özellikle Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçelerinde aşırı yağış nedeni ile yaşanan sel felaketinden dolayı tüm hemşerilerimize geçmiş olsun.
İlimiz ve ülkemizin bir daha böyle felaketlerle karşı karşıya kalmamasını dileriz.
Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olay sırasında ilimize intikal etmiş olup, felaket sebebi ile oluşan tüm maddi kayıpların devletimiz tarafından karşılanacağı sözünü vermiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcımıza ve İçişleri Bakanımıza tüm Ordulu Hemşerilerimiz adına teşekkürlerimizi sunarız.

Servet ŞAHİN

KARADENİZ-AKDENİZ YOLU KARDEŞLİĞİN TEMELİ OLACAKTIR

Çalışma ziyaretleri kapsamında Ordu’ya gelen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Meclisi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasıyla kardeş oda protokolü imzaladı.

OTSO MECLİSİ DESTEK PROGRAMLARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Temmuz ayı Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

FINDIĞIN ORDU EKONOMİSİNE KATKISI KONUŞULDU

Ordu ili fındık rekoltesi istişare toplantısında, fındık sektörünün Ordu iline olan katkısı anlatıldı.

BALMER A.Ş.'NİN DEVRİ GERÇEKLEŞTİ

Ordu Valiliği öncülüğünde yürütülen “Arım, Balım, Peteğim Projesi” kapsamında yapılan tesislerin kullanım hakkı için işletim protokolü imzalandı.

ULUGÖL GÖLKÖY'ÜN REKLAM YÜZÜ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin çalışma ziyaretleri kapsamında gittikleri Gölköy ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

OTSO'DAN GÖLKÖY ÇIKARMASI

OTSO yönetim kurulu toplantısı Gölköy ilçesinde yapıldı.

Ağustos 2018

Clear