STANDARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından odamıza gelen yazıda;

Türk Standardları Ensitüsü'nden Birliğimize iletilen bilgilendirmede; uluslararası ve Avrupa Birliği Standard hazırlama prosedürleri gereğince, basımı üzerinden 5 yıl geçmiş olan Standardların; revizyon, tadil, yürürlükten kaldırılma veya aynen kabul edilmesini sağlamak amacıyla sistematik olarak gözden geçirildiği. Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan ve 2016 yılında yayımlanmış bulunan Türk standardları ile bu uygulamaya paralel bir çalışmanın başlatıldığı ifade edilmektedir. Buna göre, uluslararası ve Avrupa Birliği prosedürleri ile uyumluluğu sağlamak açısından. Türk Standardlarının ilgili sektör, kurum ve kuruluşlarca gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu sistematik gözden geçirme işlemi. Türk standardlarının revizyonu, tadili, yürürlükten kaldırılması veya aynen kabul edilmesini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu standardları bizzat kullanan ve uygulayan tarafların görüşlerinin büyük önemi vardır.

Bu bilgiler ışığında, sektörel bazda sınıflandırılmış olan Türk Standartları listesi ve bu standartların işletmeler tarafında gözden geçirilmesini müteakip doldurulması gereken "sistematik gözden geçirme oy formu" https://www.tobb.org.tr/KobiArastirma/Sayfalar/GoruseAcilanTSEStandartlari.php adresinde yer almaktadır. Oy formunun ilgili işletmeler tarafından listedeki faaliyet alanı ile ilgili her standart için ayrı ayrı doldurularak görüşlerin, her sektörel grup için karşılarında verilen e-posta adresine ulaştırılması gerekmektedir.

Bu kapsamda konuyu üyelerinize duyurmanızı ve standartlar hakkındaki görüşlerini ilgili eposta adreslerine iletmelerini sağlamanızı rica ederim.

Şubat 2021

Açık