TOBB ve Ziraat Bankası, sürdürülebilir ticaret için güçlerini birleştirdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ziraat Bankası, ticari alım satımlarda kolay finansman imkanı sağlayarak pandemi sürecinin olumsuzluklarını en aza indirip sürdürülebilir ve güvenilir ticarete katkı sunmak adına güçlerini birleştirdi.

Pandemi ile birlikte artan ‘Mal satıyorum ama acaba paramı tahsil edebilecek miyim?’ Kaygısını ortadan kaldıran, güvenli ve sürdürülebilir ticareti temin eden Güvenli Ticaret Sistemi için TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ortak bir protokole imza attı. Protokol ile Ziraat Bankası garantisi altında alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasına imkan tanınacak. Bankkart Başak ile yapılacak alışverişlerde satıcı, tahsilat ile uğraşmadan güvenle malını satıp malın bedelini alacak riski taşımadan Ziraat Bankası garantisi ile peşin ya da taksitli alabilecek. Nakit akışı öngörülebilir hale gelecek, alıcılar da uygun maliyetle finansman temin ederek tedarik ihtiyacını karşılayabilecek. Kart limitleri Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek olup, güvenli ticaret sistemi üzerinden yapılacak alışverişlerde banka bu limiti yüzde 50 artıracak. Konuyla ilgili detayları bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Şubat 2021

Açık