YETENEK KAPISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen gelen yazıda;

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hizmete sunulan "Yetenek Kapısı" çevrimiçi kariyer platformu (www.yetenekkapisi.org); işverenlerin ihtiyaç duydukları yetenekleri henüz eğitimleri devam ederken keşfetmelerine, öğrenci/mezunlar ile zaman ve mekândan bağımsız şekilde iletişim kurmalarına imkân sağlamaktadır.

Birliğimiz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile 8 Haziran 2020 tarihinde İş Birliği Protokolü imzalamış olup "Yetenek Kapısı" çevrimiçi kariyer platformunu desteklemektedir.

Bu kapsamında hem Oda ve Borsalarımızın hem de Oda ve Borsalarımıza üye firmaların "Yetenek Kapısı" kariyer platformuna üye olmaları önem arz etmektedir. "Yetenek Kapısı"nda oluşturulacak hesap ile  ülkemizdeki ve yurt dışındaki üniversitelerin kariyer merkezleri ile iletişim kurulabilmekte, şirketlerin ve kurumların iş/staj ilanları istenilen üniversite ve bölümlerden öğrencilerin/mezunlarının başvurusuna açılabilmekte, özgeçmişler incelenerek adaylar ile sistem üzerinden iletişim kurulabilmektedir.

Yetenek Kapısı; eğitimli gençler arasındaki marka bilinirliğinin artırılmasına, aynı zamanda kariyer etkinliklerinin düzenlenerek üniversitelerin düzenlediği kariyer fuarlarından haberdar olunmasına ve kayıt yaptırılabilmesine imkan sağlamaktadır.

Yetenek Kapısı'nın kullanımını kolaylaştırmak için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan kılavuz ile birlikte web sitelerinde kullanılmak üzere hazırlanan tasarımlar e-posta ile tarafınızla paylaşılacaktır. Sisteme ilişkin sorularınız olması halinde Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletebilirsiniz.

YETENEK KAPISI “İŞVEREN” KILAVUZU

Yetenek Kapısı, işverenleri, üniversiteleri ve üniversite öğrenci/mezunları bir araya getiren yerli ve milli tek platformdur. İşveren olarak bu platformu kullanabilmek için sistemde “İşveren Hesabı” oluşturmak gerekmektedir.

1. İşveren Hesabı Oluşturma ➢ Yetenek Kapısı https://www.yetenekkapisi.org/ adresine gidiniz.
  2. ➢ Ana sayfada öğrenci/işveren/üniversite seçeneklerinden “işveren” ve sonrasında “işveren kaydı” seçeneği seçilmelidir.

Ağustos 2020

Aralıklı Sağanak