KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ(GEÇİCİ/SÜRELİ DÜZENLEME)

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığından Odamıza iletilen yazıda, daha önce “Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme) konulu yazılarıyla bildirilen uygulamalara aşağıdaki şekilde güncelleme yapıldığı bildirilmektedir:

Bakanlıkları tarafından yapılan değerlendirmede ilk defa yetki belgesi alma ve değişim talepleriyle ilgili olarak, mevzuat çerçevesinde karşılanması mümkün olanlardan;

a-) Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında düzenlenen yetki belgelerine ilişkin taleplerin sadece elektronik olarak (müracaat dosyası taranarak Belge-Net üzerinden),

b-) Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen TİO Belgesi, Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen DD Belgesi ve Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde düzenlenen TMFB belgesi ile ilgili taleplerin fiziki olarak, değerlendirilmek üzere Bakanlıklarına gönderilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Şubat 2021