EKONOMİK YATIRIMLAR HİBE DESTEĞİ HAKKINDA

Ordu Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürülüğü tarafından odamıza gönderilen yazıda;

Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi,

gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik alt yapısının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin aldırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine dair Tebliğ 02 Ağustos 2019 tarih ve 30850 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Hibe desteği kapsamında tarıma dayalı yatırım konularında başvuru yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler için program hakkında bilgi ek de sunulmuştur.