TÜBİTAK 1512 BİREYSEL GENÇ GİRİŞİM (BİGG) PROGRAMI HAKKINDA

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından odamıza gönderilen yazıda;

TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı, 2015 yılında 'teknolojik ar-ge ve inovasyon' içeren projeleri desteklemek adına TÜBİTAK tarafından açılan geri ödemesiz bir hibe programıdır. Program kapsamında bütün aşamaları başarıyla tamamlayan adaylar 200.000 TL* hibe ile desteklenmeye hak kazanmaktadır.

BİGG programına başvurular, TÜBİTAK tarafından belirlenen Uygulayıcı Kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. BiGG GARAJ programıyla TÜBİTAK'ın belirlediği yürütücülerden biri olarak 2015 yılından beri faaliyet gösteren TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi, bugüne dek 10 ilden 48 girişimci ekibin toplamda 7.200.000 TL'lik hibe kazanmasını sağlamıştır.

TOBB ETÜ TTO, BİGG GARAJ kapsamında iş fikrini hayata geçirmek ve kendi şirketini kurmak isteyen başvuru sahiplerine iş planı yazma eğitimi, bire bir mentorluk vb. destekler sağlamaktadır.

Teknoloji tabanlı yenilikçi projesini BiGG GARAJ programı kapsamında, TOBB ETÜ TTO desteği ile gerçekleştirmek isteyen girişimciler için başvuru adresi: http://bigg-garai.org/

Öncelikli Alanlar**:

•Akıllı Ulaşım

•Enerji ve Temiz Teknolojiler

•İleri İmalat ve Sanayi 4.0

•İletişim ve Sayısal Dönüşüm

•Sağlık ve İyi Yaşam

•Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme

*İş fikrinizin yukarıda yer alan alanlardan birine girmesi seçilme şansını artıracaktır.

Başvuru Koşulları:

•Herhangi bir lisans programından bir yıl içerisinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci,

•Yüksek lisans veya doktora öğrencisi,

•Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en çok 10 yıl önce almış kişi,

aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde başvurabilecektir.

Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,

• Ön başvuru tarihi* itibariyle herhangi bir işletmenin ortalık yapısında yer almamak.

*Destek oranı 2018 yılında 200.000 TL’ye çıkarılmıştır.

*İş fikrinin Arayüz Kuruluşu tarafından PRODİS üzerinden TÜBİTAK'a sunulduğu tarihi ifade etmektedir.

Haziran 2019

Parçalı bulutlu