ASYA-PASİFİK EKONOMİ ZİRVESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACC1) işbirliğinde, ülkemiz ve Asya-Pasifık ülkeleri iş çevrelerini bir araya getirecek “Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi” İstanbul’da düzenlenecektir. 23-24 Kasım 2018 tarihlerinde “Asya: Sınırlan Genişletmek” temalı Zirve, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleştirilecektir.

İstanbul Çırağan Sarayfnda gerçekleştirilecek etkinliğe siyasiler, üst düzey uluslararası örgüt temsilcileri, üst düzey bürokratlar, akademisyenler ve iş dünyası temsilcilerinden oluşan geniş bir katılım öngörülmektedir. Etkinliğin ülkemiz tanıtımına katkı sağlaması yanında, ülkemiz iş dünyası ile Asya-Pasifik ülkeleri iş dünyasını bir araya getirerek geleceğe dönük işbirliği imkânlarına ortam sağlayacaktır.
Dünya ekonomisinin geleceği ile ilgili yapılan tüm değerlendirmeler, 21. Yüzyılın bir “Pasifik Yüzyılı” olacağına işaret etmektedir. Zaten, iktisadi gelişmeler, dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin Uzak Asya’ya kaydığını göstermektedir. 3 milyarın üzerinde tüketicisiyle, en büyük küresel pazarın bulunduğu Asya-Pasifik bölgesinin büyüme hızı, son 5 yılda ortalama %6 düzeyinde gerçekleşmiştir. Asya Pasifik ülkeleri, önemli miktarda yatırımları çekmesinin yanı sıra, yatırım ihraç eden ülkeleri de içerisinde bulundurmaktadır.
Birliğimizin üyesi bulunduğu, Asya Pasifik Bölgesinin özel teşebbüsünü temsil eden, Asya - Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI), ticareti, yatırımları ve iş dünyasının bölgedeki rolünü arttırarak, bölgesel ekonomik büyümeyi sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir. CACCI, dünya nüfusunun %40’ını ve dünya ekonomisinin %23’ünü kapsayan Asya-Pasifik Bölgesinin en büyük iş dünyası örgütüdür. CACCI ülkelerinin, yılda 5 trilyon dolar civarında mal ve hizmet ithalatı gerçekleştirdiği görülmektedir.
Etkinlik hakkında güncel bilgiler, etkinlik programı ve katılım şartlarına ilişkin ayrıntılı bilgi \v\v\v.cacci201 S.oru adresinde yer almaktadır.

Konferansa katılım için kayıt işlemleri, belirtilen web sitesi üzerinden yapılmakta olup, etkinlik katılım ücreti, kişi başı 250,- Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Aralık 2018

Partly cloudy