EuroMed Ticaret Yardım Masası Hakkında

Avrupa Birliği(AB) ile AB üyesi olmayan Akdenizli ortak ülkeler(Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Fas, Filistin, Tunus ve Türkiye) arasındaki kalıcı ve kurumsal işbirliğinin temelleri 1995 yılında başlayan Avrupa-Akdeniz İşbirliği ile (Euro-Mediterranean Partnership/Barselona) atılmıştır.

Bu kapsamda, Avrupa komisyonu tarafından Uluslararası Ticaret Merkezi (International Trade Center-ITC) işbirliği geliştirilen çevrim içi bilgi portalı olan EuroMed Ticaret Yardım Masası (http://euromed.macmap.org/) kullanıma sunulmuştur.

AB ile Akdenizli ortak ülkeler arasındaki ekonomik bağları güçlendirmeyi, ticareti ve yatırımları kolaylaştırmayı hedefleyen EuroMed Ticaret Yardım Masası, işletmelere özellikle de ihracatçılara; pazara giriş, ihracat ve ithalat gereksinimleri, gümrük tarifeleri, menşe kuralalrı, KDV ve tüketim vergileri, genel ve ürüne özel pazar düzenlemeleri, ticaret istatistikleri ve iş irtibat noktaları gibi konularda ücretsiz bilgi sağlamaktadır.

EuroMed Ticaret Yardım Masası portalının Türkçe dil seçeneği de bulunmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Kasım 2017