OTSO'DA PAZARLAMA VE SATIŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ DÜZENLENECEK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) pazarlama ve satış teknikleri eğitimi düzenliyor.

KAFETERYA KİRALAMA İLANI HAKKINDA

İlimiz Ordu Kültür Sanat Merkezinde bulunan 80 m² alana sahip kafeteryanın 2866 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesine gereğince, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü adına kiraya verilecektir.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliğinden tarafımıza gönderilen yazıda;

ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Fiyat etiketlerinde yerli üretim logosu kullanımına ilişkin tebliğ 05 Ekim 2018 tarih ve 30556 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Tüketicilere sunulan malların etiketlerinde ve fiyat listelerinde yer verilmesi zorunlu olan yerli üretim logosunun kullanımına ilişkin usul ve esasların belirlendiği tebliğde özellikle şu hususlar belirtilmiştir.

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ HAKKINDA ÜYELERİMİZE DUYURULUR

Ordu Defterdarlık gelir Müdürlüğü tarafından odamıza gönderilen yazıda;

İHALELER "E-İHALE" İLE YAPILACAK

Kamu İhale Kurumu tarafından odamıza gelen yazıda;

Kamu alanlarında bürokrasinin azaltılması, işlem maliyetlerinin düşürülmesi ve rekabetin arttırılarak etkin ve verimli bir alım sistemi oluşturulması amacıyla, 2016 yılından bu yana kullanılan e-teklif alınan beyan usulünün (e-ihale) kapsamı genişletilerek, 19 Haziran 2018 itibariyle yaklaşık maliyeti hizmet alanlarında 1 milyon TL’ye, mal alanlarında 8 milyon TL’ye kadar olan açık ihalelerin “e-ihale” ile yapılması mümkün hale gelmiştir.

2 Ocak 2019 tarihi itibariyle ise, parasal sınır olmaksızın mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinden, açık ihale usulü ve 4734 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendine göre pazarlık usulü ile gerçekleştirilenler “e-ihale” ile yapılabilecektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından kamuoyuna açıklanan “Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programında da “E-ihale yaygınlaştırılarak ihale süreçlerinde bürokrasinin azaltılması, iş ve işlem maliyetlerinin düşürülmesi, zaman ve kaynak tasarrufunun yapılması” eylemine yer verilmiş ve ulusal ölçekte e-ihale kullanımının arttırılması hedeflenmiştir.

Bu kapsamda, e-ihale uygulamasına ilişkin hazırlanan eğitim videoları, rehber ve yardım sayfalarına https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/YardimEkran/EBeyan/default.aspx ve https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/YardimEkran/EBeyan/default.aspx?kType=istekli  web

adreslerinden erişim sağlanması mümkündür.

KAZAKİSTAN'IN EN İYİ MALI FUARI

Ordu Valiliği tarafından odamıza iletilen yazıda;

SLOVAK MATCMAKİNG FUARI BRATİSLAVA 2018

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) tarafında odamıza iletilen yazıda;