TÜRKİYE-KKTC TİCARET ODASI FORUMU 1.EKONOMİ KONFERANSI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) arasında 3 Temmuz 2018 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptı ile “Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu” kurulmuştur. Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu, Türkiye ile KKTC arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişimine destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

AİDAT 1. TAKSİT ÖDEMELERİ HAKKINDA

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olan üyelerimiz 5174 sayılı kanunun 24.maddesi gereğince her yıl için Yıllık Aidat ile aynı kanunun 25.maddesi gereğince Munzam Aidat ödemekle yükümlüdür. Yıllık Aidat ve Munzam Aidatlar, her yılın Haziran ve Ekim aylarında iki eşit taksitle ödenmektedir. Bu süreler içinde ödenmeyen yıllık aidat ve munzam aidatlar, 6183 Sayılı Kanunun yürürlükte bulunan oranlardaki gecikme zammı ile birlikte tahsil edilmektedir.

2019/16 SAYILI GENELGE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğin'den Odamıza iletilen yazıda;

Suriye'de güvenlik altına alınan bölgeler ile ülkemiz arasında gerçekleştirilecek ticarette verilecek gümrük hizmetlerinin düzenlenmesi amacıyla hazırlanan ekte yer alan 2019/16 sayılı genelgenin yayınlandığı bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

AVRUPA BİRLİĞİ İLE İLİŞKİLER HAKKINDA

TÜBİTAK koordinasyonunda yürütülmekte olan Ufuk2020 Programından ve sonraki dönemlerde uygulanacak olan Avrupa Birliği Çerçeve Programlarından elde edilecek kazanımları azami ölçüde artırabilmek amacıyla oluşturulan Ufuk2020 Programı İzleme ve Yönlendirme Kurulu (İYK), Avrupa Birliği Çerçeve Programlarının Türkiye'de etkili bir şekilde işleyişini sağlamaya yönelik strateji ve eylemleri belirlemek, belirlenen strateji çerçevesinde başlıca Ar-Ge ve İnovasyon aktörlerini harekete geçirerek teşvik edecek, bilgilendirecek ve destekleyecek kararları almak ve gerekli çalışmaları yapmak üzere yetkilendirilmiştir.

Detaylı bilgi için tıklayın.

YEMEN'E UMUT OL KAMPANYASI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin aracılığıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından Odamıza iletilen yazıda;

Yemen’de süregelen iç çatışmalar neticesinde 22 milyon kişinin yardıma muhtaç hale geldiği ifade edilerek, “Yemen’e Umut Ol” insani yardım kampanyasının başlatıldığı belirtilmiştir. Detaylı bilgileri ekte bulabilirsiniz.

IPARD II 6. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 08 Mayıs 2019 tarihinde 6. Başvuru Çağrı İlanı'na çıkmış bulunmaktadır.

TÜRKİYE'DEN İHTİYAÇ DUYULAN TEÇHİZAT LİSTESİ HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen yazıda;

Nijer menşeli ORIBA Holding sahibi Baba Ahmed isimli Nijerli işadamının Niamey Büyükelçimizi ziyaret ederek ülkesinde gıda işleme ve inşaat sanayi alanlarında fabrikalar kurmayı planladığı ve söz konusu fabrikalar için teçhizata ihtiyaç duyduğu belirtilmektedir.

13.ULUSLARARASI CASPION AGRO FUARI HAKKINDA

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Odamıza iletilen yazıda;

15-17 Mayıs 2019 tarihleri arasında Bakü' de "Caspian Agro" adlı Uluslararası Tanm Fuarı ve 25. "World Food Azerbaijan" Uluslararası Gıda Sanayi Fuarı düzenleneceği belirtilmektedir.

CIIE 2019 FUARI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen yazıda;

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC)'nin ev sahipliğini yaptığı, geçen yıl 240 bin metrekarelik bir alanda 130 ülkeden 2.800 firmanın katılım sağladığı Çin Uluslararası ithalat Fuarı (CIIE)'nın İkincisinin 05-10 Kasım 2019 tarihleri arasında Shanghai' da düzenleneceği bildirilmektedir.

Haziran 2019

Parçalı bulutlu