SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'NDAN YAPILANDIRMA DUYURUSU

7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu ile 2020 yılı Ağustos ayı ve öncesi;

SAYISAL TAGOGRAF KARTI KULLANAN YÜK VE NALİ İŞLERİ YAPAN FİRMA VE ŞAHISLARA ÖNEMLİ DUYURU!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından odamıza gönderilen yazıda;

Birliğimiz bünyesinde 2010 yılından bu yana Sayısal Takograf Sistemi (STS) kapsamında kullanılmakta olan STAUM uygulama yazılımında gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda yürüttüğümüz güncelleme çalışmalarının sonuna gelinmiş durumdadır.

AB COSME PROGRAMI ÇAĞRISI DUYURUSU Programı Çağrı Duyurusu

İlgi : KOSGEB'in 17.12.2020 tarih ve 11623 sayılı yazısı KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan alınan ilgi yazıda; KOSGEB'in Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programının (COSME) ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirildiği, ülkemizin COSME Programından etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi ve sağlanacak faydanın en üst düzeye çıkarılmasını teminen; proje kapsamında açılan çağrılara ilişkin teklif yazma potansiyeline sahip kurum/kuruluşlara yönelik eğitim ve çalıştayların düzenlendiği ve bu etkinliklerin takibinin cosme.kosgeb.gov.tr adresinden yapılabildiği belirtilmektedir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIUKLAYINIZ

K BELGESİ OLAN FİRMALARIN DİKKATİNE

Yetki belgesi sahiplerinin dikkatine!

Birliğimiz bünyesinde 2010 yılından bu yana Sayısal Takograf Sistemi (STS) kapsamında kullanılmakta olan STAUM uygulama yazılımında gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda yürüttüğümüz güncelleme çalışmalarının sonunagelinmiş durumdadır.

İL HIFZISSIHHA KURULU KARARI

İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 01.12.2020 tarihinde saat 08.00’de Ordu Valisi Tuncay SONEL Başkanlığında toplanmış olup, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72. maddeleri uyarınca aşağıdaki kararlan almıştır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ HAKKINDA

1 Aralık 2020 tarihli ve 31321 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kısa çalışma ödeneği hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararı’na ilişkin bilgi notu ekte sunulmaktadır.

STANDARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ HK.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen yazıda;

İşletmelerin mevcut durumlarını, sektörünün gelişimini, sektör içerisinde konumlarını görebilmeleri ve ekonomik faaliyetlerinin yürütülmesinde alacakları kararlarına yardımcı olması amacı ile 2015-2019 yıllarına ait idari kav itlaf esas alınarak l'iirkçe ve İngilizce olarak hazırlanan. İşletme Değerlendirme Raporu (İDR) e- devlet üzerinden işletmelerin erişimine ücretsiz olarak açılmış bulunmaktadır.

STANDARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından odamıza gelen yazıda;

Türk Standardları Ensitüsü'nden Birliğimize iletilen bilgilendirmede; uluslararası ve Avrupa Birliği Standard hazırlama prosedürleri gereğince, basımı üzerinden 5 yıl geçmiş olan Standardların; revizyon, tadil, yürürlükten kaldırılma veya aynen kabul edilmesini sağlamak amacıyla sistematik olarak gözden geçirildiği. Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan ve 2016 yılında yayımlanmış bulunan Türk standardları ile bu uygulamaya paralel bir çalışmanın başlatıldığı ifade edilmektedir. Buna göre, uluslararası ve Avrupa Birliği prosedürleri ile uyumluluğu sağlamak açısından. Türk Standardlarının ilgili sektör, kurum ve kuruluşlarca gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu sistematik gözden geçirme işlemi. Türk standardlarının revizyonu, tadili, yürürlükten kaldırılması veya aynen kabul edilmesini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu standardları bizzat kullanan ve uygulayan tarafların görüşlerinin büyük önemi vardır.

TOBB ve Ziraat Bankası, sürdürülebilir ticaret için güçlerini birleştirdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ziraat Bankası, ticari alım satımlarda kolay finansman imkanı sağlayarak pandemi sürecinin olumsuzluklarını en aza indirip sürdürülebilir ve güvenilir ticarete katkı sunmak adına güçlerini birleştirdi.

GIDA, TARIM VE ORMAN ALANINDA BAZI DÜZENLEMELER YAPILMASI HAKKINDAKİ 7255 SAYILI KANUN HK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza iletilen yazıda;

4 Kasım 2020 tarihli 31294 sayılı resmi gazetede yayımlanan Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkındaki 7255 sayılı kanunla; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nda değişiklik yapılmıştır.

Ocak 2021

Parçalı bulutlu