TIR SİSTEMİNE BAŞVURU İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden tarafımıza gönderilen yazıda;

TIR Sisteminin bilgisayarlaştınlması konusunda Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BMAEK) TIR Sekreteryası ve Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği(IRU) işbirliğiyle başlatılan eTIR Pilot projesi çerçevesinde elektronik teminat kullanılarak yapılan taşımalar başarı ile devam etmektedir.

ISK-SODEX İSTANBUL 2019 FUARI HAKKINDA

Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen Uluslararası Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma, Yangın ve Güneş Enerjisi Sistemleri Fuarı ISK-SODEX İstanbul 2019, 2-5 Ekim 2019 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.

ABD'NİN İRAN'A YÖNELİK YAPTIRIMLARI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden tarafımıza gelen yazıda;

Dışişleri Bakanlığından alman, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına ilişkin ilgide kayıtlı yazıda, ABD Ankara Büyükelçiliği yetkilileri tarafından, Dışişleri Bakanlığına iletilen notta; Mahan Air şirketiyle ilişkilerini sürdüren firmalarımız hakkında Dışişleri Bakanlığına bilgi sunulduğu belirtilerek, Hükümetimizin Mahan Air şirketiyle çalışan firmalarımızı tespit etmesinin ve anılan şirketle iş ilişkilerini sonlandırmaları yönünde bu firmalarımızı zorlamasının beklendiği belirtilmiştir.

2018/14 SAYILI GENELGE HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan yazıda, ülkemizdeki su kaynaklarının korunması ve ülke menfaatleri doğrultusunda sürdürülebilir kullanımının sağlanması için, istenilen düzeyde arıtma verimi sağlayacak, uygun yatırım ve işletim maliyetine sahip atıksu arıtma/derin deniz deşarjı teknolojilerinin seçilmesi amacıyla 2014/07 sayılı Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onay Genelgesinin taraflarınca yayınlamış olduğu hatırlatılmaktadır.

TÜRKİYE-ÜRDÜN ORTAK ANLAŞMASININ FESHİ HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen yazıda;

Ülkemiz ile Ürdün arasında var olan Serbest Ticaret Anlaşması (STA)’nın üst düzeyde gerçekleştirilen tüm girişimlere rağmen Ürdün tarafından feshedildiği belirtilmiştir.Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanlığı tarafından 21 Ekim 2018 tarihinde Ürdün Sanayi ve Ticaret Odalarına gönderilen resmi yazıda 22 Kasım 2018 tarihi itibariyle Türkiye’den yapılan ithalatta üçüncü ülkelere karşı uygulanan gümrük vergilerinin geçerli olacağı duyurusunun yapıldığı kaydedilmiştir.

ASKIYA ALINMASI UYGULAMASI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen yazıda;

Sanayicimizin ihtiyaç duyduğu hammadde ve yarı mamul niteliğindeki sanayi ürünlerine ilişkin her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinde yürürlüğe girecek şekilde yapılan askıya alma, üretim tüketimi karşılamayan ürünlerde ise kota başvuruları, ülkemiz temsilcilerinin de yer aldığı bir toplantıda Avrupa Komisyonu tarafından müzakere edilerek karara bağlandığı ifade edilmektedir.

7020 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen yazıda;

27/05/2017 tarihli ve 30078 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 7’inci maddesi ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna vergiye uyumlu mükelleflerin borçlarının tecili amacıyla 48/A maddesi eklenmiştir. Bu düzenleme ile vergisel yükümlülüklerini süresinde yerine getirmiş ancak ön görülemeyen nedenlerle son 1 yıl içinde borçlarını ödeyememiş vergi mükelleflerinin 6183 sayılı kanun 48’inci maddesinde düzenlenmiş olan tescil müessesine göre daha uygun şartlarında borçlarını taksitlendirerek ödeyebilmelerine imkan sağlanmasının amaçlandığı belirtilmiştir.

TÜRK PARASI'NIN KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞ HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB), Odamıza iletilen yazıda;

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (İhracat Bedelleri Hakkında) (Tebliğ No: 2018-32/48) 04.09.2018 tarihli ve 30525 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtilmiştir.

TESLİMSİZ TAŞINIR REHNİ İLE FİNANSMANA ERİŞMENİZ DAHA KOLAY

Artık taşınırlarınızı banka, kredi ve finansman kuruluşlarına rehin gösterebilirsiniz

Detaylı bilgi için tıklayın.

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda;

Türk Standartlan Enstitüsü (TSE) Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığından alman 02.11,2018 tarih ve 377853 sayılı yazıda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TSE arasında 06.03.2016 tarihinde imzalanan protokol gereğince, Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınmasına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında inceleme ve belgelendirme işlemlerinin Enstitülerince gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Aralık 2018

Partly cloudy