BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE İLGİLİ ALINAN KARAR

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Müdürlüğü tarafından odamıza gönderilen yazıda;

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

ARÇELİK'DEN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE ÖZEL KAMPANYA

Arçelik tarafından, sağlık emekçilerine yapılmış olan kampanya bilgileri ek’te sunulmuştur.

ULUSLARARASI YÜK TAŞIMACILIĞINDA YENİ KARAR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza gönderilen yazıda;

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Uluslararası Yük Taşımacılığı konulu dağıtımlı yazıyla; ilgide kayıtlı Genelge kapsamında; "uluslararası ticaret amacıyla İran ve Irak Sınır Kapılarından giriş-çıkışlar hariç olmak üzere (anılan kapılardan geri alınmamak kaydıyla sadece yabancı uyruklu tır şoförleri çıkış yapabilecektir)" ve "A. TÜRKİYE'DEN TRANSİT GEÇECEK ARAÇLAR VE ŞOFÖRLER", "C. TÜRKİYE'DEN ÇIKIŞ YAPACAK ŞOFÖRLER" ile "D. RORO SEFERLERİNDE UYGULANACAK KURALLAR "ı düzenleyen hükümlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan; ülkemiz ihracat/ithalat sevkiyatlarının olumsuz yönde etkilenmemesi, tedarik zincirinin zarar görmemesi ve taşımacılık sektörümüzün etkin bir şekilde çalışabilmesini teminen ilgi (b) yazı kapsamında ilgi (a) Genelgenin ‘TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPACAK ŞOFÖRLER' başlıklı B bölümü aşağıda belirtilen hükümler çerçevesinde yeniden düzenlenmiştir.

Bu kapsamda aşağıdaki yeni hükümler geçerlidir;

"HELAL EXPO NİGERİA" ERTELENDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) odamız ailetilen yazıda;

"Halal Expo Nigeria" etkinliğinin 13-15 Ekim 2020 tarihlerine ertelenmiştir. Bahse konu yazı ile detaylı bilgi ekte sunulmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

GIDA İŞLETMELERİNDE ALINMASI GEREKEN KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün, gıda işletmelerinde çalışan personelin koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması veya Koıonavirüs (Covid-19) belirtileri göstennesi durumunda alınması gereken önlemler hakkında yazısı ekte sunulmuştur.

Devamı için tıklayınız.

TMGD MUAFİYETİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen yazıda;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünden alınan 20.04.2020 tarih ve E.24936 sayılı yazıda, Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin Genel Kurallar başlıklı 5 inci maddesinin altıncı fıkrası kapsamında hazırlanan "Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge"nin 11.06.2019 tarih ve 44011 sayılı Bakanlık Makam Onayıyla yayımlandığı belirtilmektedir.

ADR/TAŞIT UYGUNLUK BELGESİ VE TANK MUAYENELERİNİN ERTELENMESİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alman 10.04.2020 tarih ve E.23777 sayılı yazıda, ülkemizin taraf olduğu Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması'na (ADR) paralel olarak hazırlanan ve revize edilerek 24.24.2019 tarih ve 30754 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanıp "Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik" yürürlüğe girdiği belirtilmektedir. Ayrıca, bu Yönetmelik ve ADR kapsamında kalan bir kısım tehlikeli maddelerin karayoluyla taşınmasında kullanılan tankların ve araçların yetkilendirilmiş kuruluşlarca ara ve periyodik muayenelerinin yapılarak kullanılması gerektiği vurgulanmaktadır.

TOBB NEFES KREDİSİ BAŞLADI

Daha önceki yıllarda 6 defa gerçekleştirilen KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” tekrar başladı. TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından atıldı.

FIRINCI ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!

T.C.

ALTINORDU KAYMAKAMLIĞI

Ekmek Dağıtım Komisyonu

Karar No       :1

Karar Tarihi :16/04/2020

İçişleri Bakanlığımız tarafından yayınlanan Sokağa Çıkma Yasağı genelgeleri kapsamında ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla oluşturulan komisyon 16.04.2020 günü saat 17:00’da Altınordu Kaymakamı Niyazi ERTEN Başkanlığında, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Cihat DEMİRALP, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni AKTÜRK, İlçe Jandarma Komutanı Emin DAŞÇI, İlçe Tarım Müdürü Abdullah ÖZTÜRK, Altınordu Belediye Zabıta Müdürü Kadir ÇELİK, Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet KAYA, OTSO Meclis Üyesi İsa TAZICI ve OTSO Genel Sekreteri Şükrü KÖKSAL’ın katılımı ile toplanmış ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

İlimizde günlük ihracat bağlantı ve taahhüdü olan firmalar, faaliyetlerine ara vermeleri durumunda büyük zarar oluşturacak imalat sanayi firmaları ile faaliyetlerine devam eden sektörlere girdi ve hammadde sağlayan firmalar bulundukları İl Valiliklerine başvuru yaparak sokağa çıkma yasağı ile ilgili taleplerini bildirmelidirler.

Mayıs 2020

Çok güneşli